Valdas Dambrauskas novi je trener Gorice

Utorak, 25.02.2020.
Pregledano 745 puta
Valdas Dambrauskas novi je trener Gorice
Valdas Dambaruskas rođen je prije 43 godine u litavskom gradu Pakruojisu a trenersku karijeru počeo je s djecom i amaterima, kroz Manchester United Soccer School, Fulham, Brentford i Kingsbury London Tigers, profesionalno se trenerskim poslom počeo baviti u litavskom Ekranasu, a sa Žalgirisom i latvijskim RFS-om u posljednjih pet godina osvojio je osam trofeja. Novi trener nije želio još otkriti kakvu će formaciju i sustav koristiti, prije nego bolje upozna igrače kroz prvih nekoliko treninga.


Novi strateg Gorice na predstavljanju je istaknuo:

"Ponosan sam na svoju karijeru, nikad nisam bio profesionalni igrač kakav sam želio, radio sam naporno, učio i počeo sam od amaterske razine i rada s djecom. Radio sam u Engleskoj, na akademijama, na poluprofesionalnoj razini i stigao sam do profesionalnog nogometa. Mindaugas mi je dao priliku u Žalgirisu i vjerujem da tu suradnju možemo ovdje i nastaviti.


"Mislim da sam taktički 'fleksibilan' i prvi bih želio upoznati igrače i njihovu osobnost i karakter, kao i mentalnu snagu. Bez toga nema rezultat u današnjem nogometu. Nakon toga ćemo vidjeti kakvu ćemo taktiku slagati. Mislim da je ključna riječ balans u momčadi i moramo vidjeti za što su ovi igrači spremni. U svim mojim prijašnjim ekipama imao sam dovoljno sreće da se borimo za trofeje i imao sam sreće da moje ekipe dominiraju igrom na travnjaku. Vidjet ćemo. Mogu se adaptirati, ali moram prvo upoznati igrače. Gledao sam dovoljno utakmica Gorice da znam većinu igrača, neke koji su stigli ove zime još nisam vidio. Mogu ih prepoznati, znam im imena, pozicije i vjerujem kako će proces adaptacije biti što je kraći mogući."