Valdas Dambrauskas novi je trener Gorice

Utorak, 25.02.2020.
Pregledano 1475 puta
Valdas Dambrauskas novi je trener Gorice
Valdas Dambaruskas roĆ°en je prije 43 godine u litavskom gradu Pakruojisu a trenersku karijeru poĆØeo je s djecom i amaterima, kroz Manchester United Soccer School, Fulham, Brentford i Kingsbury London Tigers, profesionalno se trenerskim poslom poĆØeo baviti u litavskom Ekranasu, a sa Žalgirisom i latvijskim RFS-om u posljednjih pet godina osvojio je osam trofeja. Novi trener nije želio još otkriti kakvu Ʀe formaciju i sustav koristiti, prije nego bolje upozna igraĆØe kroz prvih nekoliko treninga.


Novi strateg Gorice na predstavljanju je istaknuo:

"Ponosan sam na svoju karijeru, nikad nisam bio profesionalni igraĆØ kakav sam želio, radio sam naporno, uĆØio i poĆØeo sam od amaterske razine i rada s djecom. Radio sam u Engleskoj, na akademijama, na poluprofesionalnoj razini i stigao sam do profesionalnog nogometa. Mindaugas mi je dao priliku u Žalgirisu i vjerujem da tu suradnju možemo ovdje i nastaviti.


"Mislim da sam taktiĆØki 'fleksibilan' i prvi bih želio upoznati igraĆØe i njihovu osobnost i karakter, kao i mentalnu snagu. Bez toga nema rezultat u današnjem nogometu. Nakon toga Ʀemo vidjeti kakvu Ʀemo taktiku slagati. Mislim da je kljuĆØna rijeĆØ balans u momĆØadi i moramo vidjeti za što su ovi igraĆØi spremni. U svim mojim prijašnjim ekipama imao sam dovoljno sreƦe da se borimo za trofeje i imao sam sreƦe da moje ekipe dominiraju igrom na travnjaku. Vidjet Ʀemo. Mogu se adaptirati, ali moram prvo upoznati igraĆØe. Gledao sam dovoljno utakmica Gorice da znam veƦinu igraĆØa, neke koji su stigli ove zime još nisam vidio. Mogu ih prepoznati, znam im imena, pozicije i vjerujem kako Ʀe proces adaptacije biti što je kraƦi moguƦi."