Dinamo obranio naslov

Nedjelja, 16.08.2015.
Pregledano 2842 puta
Foto galerija
Foto galerija
Dinamo obranio naslov
17. Me√įunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2015.,

ŠRC Velika Gorica, 15-16. kolovoza 2015.                                                                         
Završio je 17. Me√įunarodni juniorski turnir Trofej Turopolja 2015. koji se u vremenu od 15-16.08.2015. godine odrŇĺavao na terenima ŠRC Velika Gorica uz sudjelovanje devet mom√®adi: GNK Dinamo, HNK Hajduk, FC Haladas, (Ma√įarska), NK Lokomotiva, NK Inter, NK Zagreb, NK Slaven Belupo, NK Hrvatski Dragovoljac i HNK Gorica. Utakmice su se igrale na glavnom terenu i po prvi puta na novoizgra√įenom terenu s umjetnom travom s obzirom da je pomo√¶ni teren nedavno saniran i još jedno vrijeme na njemu se ne√¶e igrati utakmice ni trenirati. Prvog dana turnira odigrano je devet utakmica po skupinama u kojima je prikazan izuzetno kvalitetan nogomet a neizvjesnost plasmana u završnicu bila je prisutna do zadnje utakmice i zadnjeg su√®evog zviŇĺduka. Mom√®adi su bile podijeljene u tri skupine koje su po kvaliteti bile izjedna√®ene s obzirom da su to sve prvoligaške mom√®adi, osim HNK Gorica, pa i nije bilo izrazitije razlike u kvaliteti što su i rezultati potvrdili.


  • A skupina – GNK Dinamo, NK Slaven Belupo, NK Inter
  • B skupina – HNK Hajduk, NK Zagreb, HNK Gorica,
  • C skupina – FC Haladas, NK Lokomotiva, NK H. Dragovoljac,


Rezultati utakmica po skupinama 15.08. (subota) - Dinamo-Inter 2:0, Hajduk-Gorica 3:0, Haladas-H.Dragovoljac 2:1, Dinamo-Slaven Belupo 4:1, Zagreb-Gorica 4:0, Lokomotiva-H.Dragovoljac 1:1, Slaven Belupo-Inter 2:2, Hajduk-Zagreb 1:1, Haladas-Lokomotiva 1:1. Ove godine posebnih iznena√įenja nije bilo jer su se prema o√®ekivanjima u završnicu plasirale mom√®adi koje su po imenima u vrhu hrvatskog nogometa u ovoj uzrasnoj kategoriji ali koje su i prikazale najbolji nogomet. MoŇĺda je malo iznena√įenje prvog dana turnira bilo jedino ispadanje H.Dragovoljca iz daljnjeg natjecanja jer je prema najavama imao dobru mom√®ad. Koliko je turnir bio izjedna√®en u A i C skupini govori i √®injenica da su √®etiri kluba do zadnjeg trenutka bila u igri za plasman u polufinale a tek  završetkom zadnje utakmice otpale su mom√®adi Slaven Belupa i Lokomotiva. Nakon utakmica po skupinama koje su igrane po sustavu "svaki sa svakim", u poluzavršnicu su se plasirale tri prvoplasirane mom√®adi skupina i najbolja drugoplasirana mom√®ad - Dinamo, Zagreb, Hajduk i Haladas. Rezultati polufinalnih utakmica 16.08. (nedjelja) - GNK Dinamo – FC Haladas 2:1 (1:1) i NK Zagreb – HNK Hajduk 4:3 (0:0) nakon izvo√įenja jedanaesteraca. Utakmica za 3. mjesto izme√įu Hajduka i Haladasa završila je rezultatom 3:1 (1:1) dok je u finalu Dinamo bio bolji od Zagreba rezultatom 5:0 (2:0).  

Konaèni plasman momèadi:

  • 1. mjesto – GNK Dinamo
  • 2. mjesto – NK Zagreb
  • 3. mjesto – HNK Hajduk
  • Fair-play – FC Haladas

Najbolji pojedinci turnira:

  • Najbolji vratar – Danijel Gašpari√¶, NK Zagreb
  • Najbolji strijelac – Antonio √źuri√¶, GNK Dinamo – 4 pogotka
  • Najbolji igra√® – Davor Lovren, GNK Dinamo


Devet  mom√®adi u dva dana turnira odigralo je 13 utakmica i prikazalo  vrlo dobar nogomet i po rije√®ima trenera svih klubova turnir je u potpunosti ispunio sva njihova o√®ekivanja po pitanju kvalitete mom√®adi ali i cjelokupne organizacije. Ponašanje svih sudionika, kao i proteklih godina bilo je na izuzetno visokoj razini i za svaku je pohvalu izuzetno fer i korektno ponašanje jer nije zabiljeŇĺen nijedan nešportski potez ili bilo kakvo ekscesno ponašanje na terenu ali i izvan njega. Veliki doprinos visokoj razini turnira, pored mom√®adi dali su  suci i delegati  Nogometnog središta Velika Gorica. Posebne zahvale primili smo od HNK Hajduk i gostiju iz Ma√įarske za sve ono što smo im pruŇĺili tijekom 3 dana boravka u našem gradu. Pokrovitelji ovogodišnjeg turnira bili su - grad Velika Gorica, Zagreba√®ka Ňĺupanija, Zajednica športskih udruga Velike Gorice, Zajednica športskih udruga i saveza Zagreba√®ke Ňĺupanije, Nogometno središte Velika Gorica i Nogometni savez Zagreba√®ke Ňĺupanije. Nagrade najboljim pojedincima i mom√®adima uru√®ili su DraŇĺen Bariši√¶, gradona√®elnik Velike Gorice, Ervin Kolarec, zamjenik gradona√®elnika, Zorislav Srebri√¶ predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, Stjepan ŇĹugaj, predsjednik Nogometnog saveza Zagreba√®ke Ňĺupanije, Nenad √ąrnko predsjednik HNK Gorica, Stjepan Gr√įan ispred  Zajednice športskih udruga Velike Gorice i Mario Brlek ispred NS Velika Gorica. Zahvaljuju√¶i nam na izuzetnoj organizaciji turnira i gostoprimstvu, treneri i sluŇĺbeni predstavnici klubova ve√¶ su se „predbiljeŇĺili“ i za slijede√¶u godinu što nam je kao organizatoru svakako najve√¶a pohvala za sve ono što smo napravili u pripremi i provedbi ovogodišnjeg turnira.