Gorica - Lučko 2 - 0

Subota, 02.10.2010.
Pregledano 12295 puta
Foto galerija
Foto galerija
Gorica - Lučko 2 : 0
Video galerija
Gorica - Lučko 2 - 0

Derbi kola kojeg smo se bojali. Jako! Ne zbog toga da nismo vjerovali u sebe, ne ni zbog toga da smo se bojali današnjeg protivnika, već zbog činjenice da je izuzetno teško održati kontinuitet od pet pobjeda u nizu pogotovo nakon četiri teške utakmice (Sesvete, Sinj, Pomorac, Međimurje).
Petravić je imao malih problema sa sastavom obzirom na žute kartone Gegića pa je kao treći mlađi uskočio Celčić dok je Hajduk ostao na klupi.
Početak utakmice ponudio je lagano ispitivanje snaga, no Gorica je od samog početka pokazivala namjeru da što prije stigne do pogotka. U 14. minuti Budimir se sjajno oslobodio čuvara na sredini terena te je još ljepše proigrao Dvornekovića koji rutinski gađa suprotni kut gostujućeg vratara za vodstvo Gorice.
I dok se gosti još nisu ni pohvatali po terenu Sabljak glavom gađa suprotni kut nakon centaršuta menzla za visokih i na kraju i konačnih 2 : 0.
Lučko je prvi puta gađalo u okvir vrata u 33. minuti kada je Fučekov udarac glavom odlično obranio Koprić. U 38. minuti Blagojević je zaradio drugi žuti karton, te je nakon toga mudrom i taktički vrlo dobrom igrom domaća momčad sačuvala vodstvo. Možda to i nije bilo lijepo za publiku ali u ovoj utakmici je nakon 38. minute bilo važno ne pustiti protivnika bliže od 30. metara pred svojim golom u čemu su nogometaši Gorice u potpunosti uspjeli. Bilo je mnogo prilika u nastavku da se protivnik potpuno deklasira, no Budimir u dva navrata, te iz kaznenog udarca nije bio priseban, dok je snažne udarce Menzla i Peka, zaustavlla greda, odnosno domaći vratar.
Posljednjim sučevim zviždukom preko tisuću gledatelja otišlo je sa stadiona itekako zadovoljno jer je Gorica još jednom pokazala svu ozbiljnost koju nosi ovaj kolektiv u sebi.
Ovaj sastav još uvijek pomiče limite za stepenicu više i još uvijek ne znamo koja je to gornja granica. Već u nedjelju (ili možda u petak, ukoliko prihvate našu zamolbu o pomicanju termina) gostujemo u Solinu, koji će sigurno nakon dva neugodna poraza zaredom tražiti iskupljenje. Petravić neće moćći računati na Bajtu koji je dobio treću opomenu, ali se u sastav vraća Gegić, a dugačka klupa Gorice omogućava vrlo kvalitetne pomake i zamjene za one kojih nema, pa navijači Gorice s pravom mogu očekivati dobru utakmicu u Solinu.