Radovi na Gradskom stadionu u punom su jeku

Subota, 08.06.2019.
Pregledano 1865 puta
Foto galerija
Foto galerija
Radovi na Gradskom stadionu u punom su jeku
Iako smo u ljetnim temperaturama i mjesecu kada su mnogi na odmoru a drugi se pripremaju odmarati, u klubu i na Gradskom stadionu nema predaha. Nogometna škola ima završne prvenstvene i kup utakmice i ostali su još mnogobrojni turniri i svakako najvažnije, kvalifikacije juniora za ulazak u Prvu HNL dok su seniori na pauzi do 14.06.

Sredinom svibnja, u klubu je za potrebe licenciranja i kategorizaciju stadiona boravila UEFA inspekcija koja je obavila kompletan uvid u stadionsku infrastrukturu i koja se tom prigodom pohvalnim riječima izrazila o uvjetima u kojima klub radi ali je ujedno i dostavila izvješće sa mjerama za poboljšanje koje bi trebalo ispuniti kako bi stadion ispunio uvjete za kategorizaciju na 3 zvjezdice (najviša razina stadiona su 4 zvjezdice). 


Vjeruje se kako će svi uvjeti biti ispunjeni u kratkom roku s obzirom da su u tijeku opsežni radovi na stadionu koji obuhvaćaju unutarnje i vanjske prostore. Saniraju se oba terena s prirodnom travom, u športskom domu ugrađuje se nova stolarija, uređuju se kupaonice, trenerske prostorije i trofejni plavi salon koji će biti namijenjen kao višefunkcionalni prostor za potrebe kluba dok se na zapadnoj tribini u potpunosti preuređuje VIP prostor koji će biti uređen po visokim standardima, modernizira se i preuređuje prostor za medije i uređuju se sanitarni prostori za gledatelje. 


Pored toga, ugrađuju se dodatne kamere za video nadzor čime će se znatno poboljšati kvaliteta cjelokupnog video nadzora jer će stadion stalno nadzirati 16 kamera u svim vremenskim uvjetima a gradi se i prostor za potrebe VAR-a koji će biti potpuno opremljen i uređen sredstvima HNS-a i UEFA-e a trebao bi biti u funkciji do jeseni. 

Planira se da će d
o početka prvenstva biti dovršena i prostorija za hitnu medicinsku pomoć gledatelja na zapadnoj tribini čime bi u potpunosti bili ispunjeni svi potrebni uvjeti za UEFA natjecanja koja u budućnosti i očekujemo na ovom stadionu. 

Ovo su zasigurno najobuhvatniji radovi do sada na Gradskom stadionu i njihovim će se završetkom na znatno višu razinu podići standard za gledatelje, igrače, trenere ali i sve druge koji će koristiti Gradski stadion a ukupna ulaganja znatno će oplemeniti i vrijednost cjelokupne stadionske infrastrukture.